Основните причини

Овој веб-сајт е посветен на сите оние кои го чуваат Мариово во своето срце, а посебно село Бешиште. Е посветен на сите кои ги гледаат дивите цвеќиња и синото небо, кој го чувствуваат ветрето на нивното лице, топлото сонце на нивниот образ, кога ќе ги затворат очите, кога сонуваат.Тој е посветен на сите оние кои сакаат да го зачуваат ова место во нивното срце засекогаш.


Убавото село Бешиште се наоѓа во регионот Мариово, на околу 50 километри јужно од градот Прилеп, во Република Македонија (ПЈРМ).


Главните причини за овој веб-сајт се за моја лична сатисфакција и, исто така, да допрат до секој кој има корени во Македонија, особено во регионот Мариово. Во изминатите неколку години сум објавил статии на некои од моите детски сеќавања и искуства кога растев во селото Бешиште. До денес повратна информација за статиите , видеата и фотографиите зсе многу позитивни и јас сум навистина благодарен за вашите коментари.